Knagend ongedierte

De meest voorkomende soorten knagend ongedierte zijn de ratten en de muizen. Het zijn echte mensenvolgers en komen dus vooral voor waar mensen leven. Dankzij hun kleine gestalte, hun atletische bouw en sterk ontwikkelde inteligentie geraken ze overal binnen en kunnen ze zich razendsnel aanpassen aan hun nieuwe leefomgeving. Bovendien planten ze zich voort aan een duizelingwekkend tempo, tot duizenden nakomelingen per jaar.

Ze brengen niet alleen schade toe aan uw gewassen en voorraden maar ook aan uw gebouwen en uw installaties. Daarbij brengen ze nog tal van ziektes over die de gezondheid in het gedrang kunnen brengen.

Dit alles zorgt ervoor dat u best preventief beschermd bent tegen deze indringers. Zelfs de aanwezigheid van één enkel exemplaar kan een groot risico betekenen en enorme schade toebrengen aan uw gebouwen en/of uw installaties. Het voorkomen van deze problemen zal nooit de kost van het oplossen ervan evenaren. Er bestaan tal van middelen en methodes om de populatie van knaagdieren tot een minimum te beperken.

Bij een beperkt aantal knaagdieren kan u steeds zelf een poging doen om deze uit te roeien, wel loopt u het risico dat dit ongedierte zich snel vermenigvuldigd en dat het probleem alleen maar verergerd. Vandaar dat u het beste beroep doet op een professioneel ongediertebestrijder van zodra u merkt dat uw pogingen tot verdelgen geen of weinig resultaten opleveren.

Voor de voedingsindustrie en de horeca hebben wij aangepaste methodes volledig conform aan de HACCP richtlijnen.

Werkwijze:

  • Het eerste wat wij willen weten is om welke soort knaagdieren het exact gaat. Dit doen we aan de hand van alle informatie en sporen die wij kunnen vinden ter plaatse. Dan pas kunnen wij overgaan tot het aanduiden van een gepaste methode om de indringers te verdelgen.
  • Nadien moeten we de kanalen blootleggen waarlangs dit ongedierte binnenkomt en welke routes ze gebruiken. Een grondige inspectie van uw gebouwen is noodzakelijk om de verdelgingsstrategie efficiënt en snel toe te passen.
  • Controles op regelmatige tijdstippen die de effectieve toestand opmeten tijdens de behandeling zorgen ervoor dat u continu op de hoogte blijft van de situatie, en laten ons toe in te grijpen en zo nodig de strategie bij sturen indien dit nodig zou lijken.
  • Wanneer de situatie onder controle is en het knagend ongedierte verweerd is verlagen wij het aantal controles naar een normaal interval. Op deze wijze blijft u ook in de toekomst beschermd tegen dit soort aanvallen van knagend ongedierte.