Pest Control (ongediertebestrijding)

Dagelijks komen we, meestal ongemerkt, in aanraking met ongedierte zonder dat we er iets van beseffen. Op zich is dit niet zo erg maar wanneer ongedierte te vaak voorkomt in onze directe omgeving of binnendringt in onze gebouwen, dan ontstaan er problemen. In gebouwen hebben ze de mogelijkheid om het voortbestaan van hun soort te garanderen. Ze nesten zich graag in gebouwen en vermenigvuldigen zich aan een razendsnel tempo. Bovendien wordt het ongedierte voorzien van de nodige voeding, warmte en vochtigheid. Hierdoor kan een klein probleem snel een groot probleem worden.

Deze dieren vormen een rechtstreeks gevaar voor onze gezondheid en tasten onze voorraden, gebouwen en installaties aan. Vandaar dat het van groot belang is om tijdig en op de juiste manier in te grijpen om ongedierte op een efficiënte manier te weren uit onze omgeving. Ongediertepreventie kan u al deze zorgen en kosten besparen.

De Winter Hygiene Service ontwikkelde hiervoor oplossingen waarmee u binnen de kortste termijn de situatie onder controle heeft. Al deze oplossingen houden rekening met het milieu en met de wettelijke bepalingen die voor uw regio van kracht zijn. Voor de voedingsindustrie en de horeca zijn deze oplossingen aangepast aan de HACCP richtlijnen.

Integrated Pest Management

Integrated Pest Management is het toepassen van ongediertebestrijding door het volgen van een stappenplan bestaande uit 3 fasen: preventie, observatie en interventie. Het is een ecologische benadering met als doel het gebruik van biociden te voorkomen en toch het aantal ongedierte tot een minimum te beperken. Dit door gebruik te maken van verschillende methodes en ‘gezond verstand’. Op deze manier kunnen we de ecologische voetafdruk van de mens tot een minimum herleiden.

Gevaar voor onze gezondheid

De aanwezigheid van ongedierte in onze omgeving brengt risico’s met zich mee voor onze gezondheid. Zowel knaagdieren, insecten, als eender welk ander ongedierte dragen ziektekiemen met zich mee. Op plaatsen waar steriliteit van groot belang is (zorgsector, voedingssector, …) kan dit tot ongeziene gevolgen leiden.

Gevaar voor onze voeding

Het is algemeen bekend dat voedingswaren ongedierte aantrekken. Voor veel dieren zijn verse voedingswaren en voedingswaren die wij als afval beschouwen, een geschikte bron aan voedingsstoffen. Daarom is het noodzakelijk om alle plaatsen waar voedsel wordt verwerkt goed te beschermen tegen deze indringers. Voedsel dat aangetast is door ongedierte kan voor problemen zorgen in elke schakel van het distributieproces van voedingswaren.