Vliegende insecten

Tot de vliegende insecten behoren dieren zoals: vliegen, fruitvliegen, muggen, bijen, wespen, motten, lieveheersbeesten, vlinders, dazen, enz. De ene ziet er wat liever uit dan de andere, maar sommigen kunnen ons dermate irriteren. Wat vooral van belang is, is het feit dat ze veel ziektekiemen kunnen overdragen, rechtstreeks of onrechtstreeks via onze voeding, ons water, enz. Denk aan de mug die jaarlijks nog altijd meer dan één miljoen doden veroorzaakt.

Het hoeft nog niet zo erg te zijn natuurlijk, maar vliegen kunnen je klanten en personeel al behoorlijk tot last zijn. Zeker in de voedingssector of in zorginstellingen waar hygiene van het allergrootste belang is.

Om vliegend ongedierte te bestrijden bestaan er erg uiteenlopende methodes die het gewenste resultaat opleveren. Het kan zonder gebruik te maken van biociden door middel van ultraviolet licht gecombineerd met een lijmval of een electrisch rooster, volledig veilig en onschadelijk voor het milieu. In sommige gevallen blijven biociden echter aangewezen. Onze kennis en ervaring helpen u bij het bepalen van de meest geschikte strategie om u van vliegende insecten te ontdoen.

Voor de voedingsindustrie en de horeca hebben wij aangepaste methodes volledig conform aan de HACCP richtlijnen.

Werkwijze:

  • In de eerste plaats moeten wij vastellen om welk soort insect het gaat of op zijn minst tot welke insectengroep ze behoren. Nadien kan de juiste bestrijdingstechniek worden bepaald om de insecten te verweren.
  • Van groot belang is het vinden van de nesten en het ontdekken van alle plaatsen waarlangs ze uitkomen. Een grondige doorlichting van uw gebouwen is noodzakelijk voor het aanwenden van de meest geschikte bestrijdingstechniek.
  • Controles op regelmatige tijdstippen die de effectieve toestand opmeten tijdens de behandeling zorgen ervoor dat u continu op de hoogte blijft van de situatie, en laten ons toe in te grijpen en zo nodig de strategie bij sturen indien dit nodig zou lijken.
  • Wanneer de situatie onder controle is en het vliegend ongedierte is verweerd verlagen wij het aantal controles naar een normaal interval. Op deze wijze blijft u ook in de toekomst beschermd tegen dit soort aanvallen van vliegend ongedierte.